براساس داده‌های اخیر سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا تاریخ ۱۱ بهمن‌ماه با کمبود شدید بارش روبرو بوده است. میزان بارش‌های ثبت‌شده در این مدت ۵۰.۵ میلی‌متر بوده، در حالی که میانگین بلندمدت بارش در این بازه زمانی ۱۰۳.۲ میلی‌متر بوده که نشان‌دهنده کاهش ۵۱.۱ درصدی بارش‌ها است.

کمبود ۵۱ درصدی بارش در کشور؛ هشدار برای وضعیت آبی کشور

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،در هفت روز منتهی به ۱۱ بهمن‌ماه، ۳.۶ میلی‌متر بارش در کشور ثبت شده که این مقدار نسبت به میانگین بلندمدت که ۷.۵ میلی‌متر بوده، کاهش ۵۱.۷ درصدی را نشان می‌دهد. در این مدت، بارش‌ها در بسیاری از نقاط کشور با کاهش چشمگیری روبرو بوده است.

از ابتدای فصل جاری، بارش‌ها در سطح کشور کاهش چشمگیر داشته‌اند. به طور متوسط، تا ۱۱ بهمن‌ماه، بارش‌ها به ۱۶.۶ میلی‌متر رسید که نسبت به میانگین نرمال ۴۴.۲ میلی‌متر، کاهش ۶۲.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

در بررسی بارش‌های استان‌ها، تنها استان مازندران در این مدت با افزایش بارش روبرو بوده و ۳۰۶.۵ میلی‌متر بارش ثبت کرده است که ۵.۲ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت بارش در این استان (۲۹۱.۴ میلی‌متر) است.

در مقابل، استان‌هایی همچون کهگیلویه و بویراحمد بدترین وضعیت را تجربه کرده‌اند. این استان تا ۱۱ بهمن‌ماه، ۷۸.۸ درصد کمتر از میزان بارش نرمال دریافت کرده است.

استان تهران نیز با کم‌بارشی روبروست. با اینکه میانگین بارش در تهران در بلندمدت ۱۱۱.۵ میلی‌متر است، در سال آبی جاری تنها ۶۷.۱ میلی‌متر بارش ثبت شده که نشان‌دهنده کاهش ۳۹.۸ درصدی بارش در این استان است.

این کاهش بارش‌ها در سطح کشور، می‌تواند تهدیدی جدی برای منابع آبی کشور به شمار آید. با توجه به کاهش بارش‌ها و وضعیت آبی استان‌ها، نگرانی‌ها درباره تامین منابع آب و مدیریت بحران‌های آبی در سال‌های آینده افزایش یافته است. این موضوع نیازمند توجه فوری مسئولان و برنامه‌ریزی برای مدیریت منابع آب و جلوگیری از بحران‌های آبی در کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha